Картина

Прочит: 1 Петр. 4:10-11

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

                                                                             (1 Петр. 4:10)

 

Жена ми е част от една група художници, които се срещат веднъж седмично, за да рисуват, обикновено с водни бои. Всички те са много талантливи, но всеки има индивидуален стил.

Веднъж жена ми ми показа няколко творби, базирани върху една и съща снимка на къща. Не можех да повярвам! Картините бяха толкова различни и при все това можех да доловя общото, когато погледна всяка от тях и снимката. Художниците бяха използвали един и същ източник, а бяха сътворили различни творби.

Не се ли случва нещо подобно и в живота? Бог ни е дал таланти и възможности да творим красота в своя живот. Понякога нещата около нас се повтарят за пореден път и ни отегчават. Друг път обстоятелствата са грозни и можем да ги видим само в лоша светлина. Някои неща, които ни се случват, са толкова красиви, че не можем да добавим нищо, което да ги представи по по-прекрасен начин. Бог иска да се докоснем до всичко, да проявяваме любов и да я предадем на другите. Ние можем да бъдем свидетели на Божието действие в този свят. Можем да им помогнем да стигнат до Него.

 

Молитва: Боже, помогни ни така да използваме своите таланти, че да бъдем една прекрасна „картина“ на Твоята любов за хората в този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Каква картина е моят живот?

Гари Хъбли (Мейн)

 

Да се молим за: ХУДОЖНИЦИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply