Като дърво при потоци води

Прочит: Псалм 1:1-3; Йеремия 17:7-8

 

„… който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот.“

                                                                                                  (Йоан 4:14)

 

Дърветата по речния бряг срещу моята къща не са красиви, но са доста здрави и продуктивни. В клоните им намират убежище различни видове птици. Хората често се спират под тяхната сянка. Шишарките са много полезни при паленето на огън.

Наскоро имаше суша, но дърветата не бяха засегнати, защото имаха дълбоки корени, напоявани от реката. Така става и с мен, когато съм вкоренена в мъдростта и истината на Божието слово, когато съм близо до Извора на живата вода – Исус. Божието присъствие и Словото ме правят духовно силна. Така мога да се уподобявам на Христос. Занемаря ли това, което ме приближава към Бога, губя мира и радостта си и животът ми става много по-труден.

Често поглеждам към дърветата отсреща, за да си припомня кои са моите приоритети – да бъда дълбоко вкоренена в Божието слово и напоявана от живата вода, която Христос ми дава за вечен живот.

 

Молитва: Любящи Боже, отваряй очите ни и ни помагай да се учим от Твоето творение. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме в Божието присъствие, черпим от Извора на живота.

Ан Стюарт (Австралия)

 

Да се молим за: ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply