Като децата

Прочит: Лука 21:1-4

 

„А Той повика едно детенце, постави го посред тях и каза: Истина ви казвам, ако не се обърнете и не станете като дечицата, няма да влезете в небесното царство.“

(Матей 18:2-3)

 

Преди известно време синът ми Дейвид разбра, че вече няма къде да живеем, тъй като нашият хазяин поиска да напуснем апартамента му веднага. Много афектиран, той дойде при мен и ми каза: „Тате, имам касичка и съм събрал доста парички там. Ще ти ги дам всичките. Можеш да наемеш нов апартамент и да живеем там“. Аз му благодарих, прегърнах го и му обясних, че неговите спестявания не са достатъчни и се нуждаем от доста повече пари. Дейвид имаше отговор и на това: „Ще намеря повече. Ще претърся шкафчетата си и ако намеря там някакви монети, ще ти ги дам“. Прегърнах го и заплаках.

Когато Исус ни казва да бъдем като децата, има предвид точно това: искрена вяра, жертвоготовност и неегоистична любов. Ако аз се скарам на сина си за нещо, той пак ще ме прегърне и ще очаква моята прошка и любов. Ето така трябва да следваме своя Небесен баща. Мисля, че това е смисълът и на разказа за бедната вдовица в храма. Църквата е основана и продължава да живее благодарение на такава жертвоготовност.

 

Молитва: Боже, Отче наш, помогни ни да осъзнаем, че всичко, което имаме в този живот, идва от Теб. Помагай ни да бъдем готови да жертваме за Твоята църква и за хората, които се нуждаят. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е изключително щедър към онези, които сами са щедри.

Павел Сердуков (Русия)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА С ЕДИН РОДИТЕЛ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply