Като децата

Прочит: Галатяни 3:26-29
 
„Истина ви казвам: Който не приеме Божието царство като детенце, той никак няма да влезе в него.“ 
                                                                                    (Марк 10:15)
 
Учителката на сина ми във втори клас беше от различна раса. Няколко дена след началото на учебната година го попитах какво мисли за нея и той ми каза просто, че е добра. Искаше ми се да разбера нещо повече и го попитах как изглежда. Той обаче не каза нищо, свързано с нейната раса, нито я описа като ниска или висока, слаба или пълна, руса или тъмнокоса. Всичко, което мислеше за своята учителка, синът ми събра в едно определение: прекрасна. 
При този разговор аз разбрах, че той не страда от предразсъдъци, за разлика от мен. Предразсъдъците се създават с времето и могат да се възпитават у някого, затова се помолих синът ми да не наследи моите. 
Оттогава изминаха почти четиридесет години. Днес той работи в голяма фирма с колеги от различни раси и националности. Аз се гордея с него. Бог ми помогна да отгледам сина си и не само да преодолея много от собствените си предразсъдъци, но и да разбера какво иска да каже Исус, когато ни призовава да приемем небесното царство като децата.
 
Молитва: Боже, помагай ни да гледаме на всички хора като на Твои деца, като се фокусираме върху техния характер, и да ценим различните от нас. Амин.
 
Мисъл за деня: Бог благославя тези, които търсят Неговото царство като деца.
Джеф Абрам (Флорида)
 
Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ РАСОВИТЕ СИ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ.
 
 
© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.
 

Остави коментар

Live Reply