Като орела

Прочит: Исая 40:28-31

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“
(Исая 40:31)

Орелът е рядка гледка там, където живея, но докато карахме каяк в едно езеро в Аляска, със съпругата ми забелязахме 15 такива птици. Някои бяха накацали на огромните дървета по брега, а други се рееха над главите ни, търсейки риба. Подкрепяни от вятъра, те разтваряха големите си крила и се издигаха високо, като издържаха във въздуха дълго време.
Животът във вярата прилича на този полет. Ние не можем да разчитаме само на собствените си сили, а трябва да бъдем подкрепяни от силата на Святия Дух. Понякога се изморяваме, но Божията сила никога не намалява. С тази сила можем да се издигаме все по-високо и да служим на Бога повече.
Господ ни е обещал да бъде с нас в житейските изпитания. Можем да се издигаме на крилата на Духа, ако се освободим от натоварения си график и започнем повече да се молим и да четем Библията в очакване на Божията възстановяваща сила. Със силата на Божия Дух ще можем да преодоляваме трудностите.

Молитва: Боже, искаме да се издигнем по-високо, затова очакваме възстановяващата сила на Твоя Дух. Амин.

Мисъл за деня: Святият Дух ми помага да се издигна над житейските предизвикателства.
Уейни Грийнауолт (Илинойс, САЩ)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ПРЕУМОРЕН.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply