Като светила на света

Прочит: Филипяни 2:12-16

 

„… непорочни Божии чеда всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света, като явявате словото на живота…“

                                                                          (Филипяни 2:15-16)

 

В църквата ни се проведе курс за насърчение и подготовка за споделяне на вярата. Аз обикновено избягвам ситуации, в които се налага да говоря за своята вяра, затова темата ми се стори предизвикателна. Докато мислех за курса и изобщо за евангелизирането, се сетих за моята приятелка Бренда.

Тя имаше силен дух и силна вяра. Бренда толкова обичаше Исус, че цялата сияеше. Аз бях с нея, когато ѝ съобщиха, че е болна от рак, и много се изненадах от нейната реакция. Тя каза на лекарите, че не се страхува да умре, защото обича Исус. Навсякъде, където се намираше, особено в болничната стая в последните дни от своя живот, Бренда говореше за Бога и за своята силна вяра.

Осъзнах, че правя нещата много по-сложни. Евангелизирането не означава да кажеш точните думи на точното място. Споделянето на вярата е животът сред другите, който е свидетелство за Исус. Ние трябва да покажем на хората какво Бог е направил за нас и да ги уверим, че Той иска да стори същото и за тях.

 

Молитва: Небесни татко, помагай ни да живеем своята вяра сред хората около нас, като споделяме с тях любовта и вечния живот, които всички имаме в Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да споделям вярата си, като я живея сред хората, сред които Бог ме е поставил.

Манди Слейд (Англия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е РАЗБРАЛ, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ РАК.

Остави коментар

Live Reply