Като това дърво

Прочит: Псалм 1:1-6

„Ще бъде като дърво, посадено при потоци води, което дава плода си на времето си и чийто лист не повяхва; във всичко, което върши, ще благоуспява.“
(Псалм 1:3)

Преди години баща ми подари на семейството брадфордска круша. През следващото лято валя много малко и аз трябваше дори бременна в осмия месец всеки ден да я поливам, иначе нямаше да издържи на горещината в Джорджия. Сега дървото е на 20 години.
В дните след скорошната смърт на баща ми имах нужда от мир и утеха. Често съм се чувствала спокойна под клоните на крушата, която той донесе. Радвам се, че положих усилия да я спася преди години, защото, докато съм под нейната сянка, Бог ме утешава, като ми припомня за прекрасните години с моя баща. Той беше библейски учител дълги години, затова, макар да не е с мен физически, неговите съвети и днес ми помагат. Ценя цялата мъдрост и доброта, с които ме е дарявал през годините. Моля се и аз да оставя добър пример след себе си. Искам животът ми да бъде като това дърво – да осигурява сянка и да помага на следващите поколения.

Молитва: Господи, благодарим Ти за примера и уроците от тези, които са живели преди нас. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Кой ме е насърчавал с добрия си пример?
Бевърли Варнадо (Джорджия, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЪРВЕТАТА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply