Кларънс

Прочит: Яков 2:14-18

„Защото сиромасите никога няма да липсват от земята ти; затова ти заповядвам: Непременно да отваряш ръката си към бедния си и към брата си в оскъдица в земята си.“
(Второзаконие 15:11)

След богослужението в малката селска църква хората отидоха в специалното помещение, където ги чакаха кафе и сладки. Макар че не познавах всички добре, за един човек бях чувал. Много от хората, на които раздавах храна в един център за подпомагане, говореха за Кларънс, който заедно с други доброволци от църквата разнася храна и дърва и осигурява газ на хора, които не могат да се справят с всички разходи през зимата.
Наблюдавах как 80-годишният Кларънс обикаля с бърза крачка из помещението и когато той седна на една маса, отидох при него. Благодарих му за всичко, което прави за хората в нужда, а той се смути: „Аз съм просто един стар човек, но се надявам да мога да правя това още малко. Може би ще се откажа, когато стана на 90“.
Независимо от възрастта, малко от нас могат да се похвалят с жизнеността на Кларънс, но всички можем да търсим възможности да споделяме Божията любов с хората. Всичко, което правим за тях – молитва, добра дума, помощ в домакинството, подарък от градината – Бог приема с радост.

Молитва: Милостиви Боже, помогни ни да намерим начини да служим на хората в нашето обкръжение. Амин.

Мисъл за деня: Ще направя каквото мога, а останалото ще оставя на Бога.
Робърт Бортийн (Орегон)

Да се молим за: СЕЛСКИТЕ ЦЪРКВИ.

Остави коментар

Live Reply