Кое е важното?

Прочит: 2 Коринтяни 12:7-10

 

„Духът на човека ще го подпира в немощта му; кой може да повдига унилия дух?“

                                                                         (Притчи 18:14)

 

Една прекрасна лятна сутрин излязох на разходка. Аз се придвижвам с инвалидна количка и в онзи ден един човек се приближи до мен и ми каза: „Не ви завиждам“. Продължих разходката си, като се усмихвах и си мислех, че всъщност той трябва да ми завижда.

Колко жалко е, че хората често не виждат истински ценните неща в живота! На болестите се гледа като на голямо бедствие, а никой не приема като сериозен проблем болестта на духа.

Бог ме е благословил толкова изобилно! Живея с най-прекрасния баща на света, имаме апартамент с отделни стаи за всеки от нас. Имам приятели, които правят живота ми прекрасен. Живея в страна, в която след 70 години преследване на вярващите, днес можем свободно да изповядваме своята вяра. Дъщеря ми учи в университет и съвсем наскоро се омъжи в нашата църква. Аз просто нямам думи, с които да благодаря на Бога за всичко, което ми е дал. Да, не мога да ходя, но имам толкова много други поводи за радост! И най-важното – имам Исус.

 

Молитва: Господи, помагай ни да виждаме Твоята милост в живота си. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се радвам на Божиите подаръци в моя живот.

Галина Самсон (Русия)

 

Да се молим за: ХОРАТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ.

Остави коментар

Live Reply