Когато Бог призовава

Прочит: Исая 55:6-11

 

„Защото Моите помисли не са като вашите помисли, нито вашите пътища – като Моите пътища, казва Господ.“

                                                                                  (Исая 55:8)

 

Преди да тръгна на мисионерско пътуване до Доминиканската република, съпругата на един мой колега ми даде 24 копия от Евангелието според Йоан, които да взема с мен – 12 на английски и 12 на испански. Само дни след пристигането ни бях раздал всичките, но когато отидохме на посещение в затвора, един човек от нашата група ми даде своето копие, като каза, че в затвора то може да бъде по-полезно.

Докато разговаряхме със затворниците, някои от тях забелязаха това издание на испански и попитаха за него. Понеже имах само него, помолих един от тях да чете на глас на другите, когато си тръгнем. Той се съгласи.

 Прибрах се вкъщи и не можех да забравя радостта на младежа, който знаеше, че неговият подарък ще занесе на 41 затворници Благата вест. Мислех си и за жената, която направи това дарение. Още веднъж се уверих, че когато Бог ни призовава към служение, Той ни дава всичко необходимо за него.

 

Молитва: Боже, Който ни даваш всичко, благодарим Ти за радостта от служението, което ни възлагаш. Благодарни сме, че си промислил за всичко необходимо, за да го изпълняваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато ни призовава, Бог ни помага да се справим.

Робърт Екърт (Калифорния)

 

Да се молим за: МИСИОНЕРИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply