Когато боли

Прочит: Матей 5:1-12

„Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.“
(Матей 5:4)

През юли 2012 г. съпругата ми Джойс почина внезапно само 48 часа след като ме прибра в Оклахома след спешна операция във Флорида, която спаси крака ми. Бях съкрушен. Джойс беше не само мой най-добър приятел, съпруга в продължение на 35 години и майка на двете ни деца, но и партньор в служението, надарен музикант и лъчезарен университетски преподавател.
Мога да кажа, че виждам две благословения в тази ужасна загуба. Първото беше осъзнаването на силата на Исусовите думи: „Блажени скърбящите, защото те ще се утешат“. В продължение на дни, особено през първите две години след загубата, аз плачех и виках към Бога, но не „Защо?“, а просто „Боли!“.
Второто благословение дойде още в деня след смъртта на Джойс, когато сякаш Святият Дух ме попита: „Ако можеше да избереш да не преживееш всички тези години със съпругата си, за да не страдаш толкова сега, би ли се съгласил?“. Веднага отвърнах: „В никакъв случай“.
Сега болката не е толкова голяма и всеки ден благодаря за Джойс – за живота и любовта, която споделихме, и за семейството, което Бог ни подари.

Молитва: Благодарим Ти, Исусе, за Твоето присъствие и водителство чрез словото и Святия Дух. Амин.

Мисъл за деня: Дори в скръбта Бог ме благославя.
Тори Къртис (Оклахома, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ БРАЧНИЯ СИ ПАРТНЬОР.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply