Когато избягам

Прочит: Псалм 139:1-12

„Господ ще те пази от всяко зло; ще пази душата ти.“
(Псалм 121:7)

Като дете често бягах. Мислех си, че когато бягаш, трябва да тичаш, затова тичах. Никога не стигах далеч, защото брат ми ме настигаше и ме връщаше вкъщи. Винаги знаех, че той ще дойде и ще ме прибере.
Брат ми се включи в армията през 1946 г., на 17-ия си рожден ден. Тъй като винаги е бил моят закрилник и съветник, много ми липсваше. Въпреки че беше далече, ми изпращаше писма с мъдри съвети и обещания, че винаги ще ме пази. Те още са у мен. Когато го освободиха да си дойде за няколко месеца, аз плачех и не исках да го пусна обратно. Дори отказах да отида на гарата, за да го изпратя. Тогава не знаех, че три месеца по-късно ще го видя в ковчег на същата гара. Той почина от пневмония след бъбречно заболяване.
Спрях да бягам физически, но го правех по други начини. Този път Бог ме догонваше. Той ме доведе в църквата, където хората ме приеха и ми показаха любовта на Христос. Винаги ще съм благодарна на църквата, която ме изведе на правилния път, който промени живота ми. Бог ме връща винаги, когато се отклоня.

Молитва: Боже на изкуплението, благодарим Ти, че ни връщаш, когато се отклоним от Теб. Благодарим Ти за хората, които си ни подарил и които ни обичат, грижат се нас и ни пазят. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да помогна на някого да се върне при Бога?
Грейс Еперсън (Мичигън, САЩ)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА НА ВОЕННИТЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply