Кого ще послушаш?

Прочит: 1 Царе 17:41-51

 

„А Давид отвърна на филистимеца: Ти идваш против мен с меч, копие и сулица; а аз идвам против теб в името  на Господа на Силите, Бога на израелевите войски, върху които ти хвърли презрение.“

                                                                                   (1 Царе 17:45)

 

Когато се изправи пред Голиат, Давид имаше избор – да се изплаши от него или да се довери на Божите обещания. С думите от цитирания днес стих той прояви своята вяра. И Голиат изгуби.

Всеки ден сме изправени пред избор на кое ще повярваме: на тези, които идват против нас, или на Бога. Когато се чувстваме, сякаш светът ни казва: „Ти си нещастник. Нищо не заслужаваш. Никой не те обича“, Бог ни уверява: „Ти си Мое дете и те обичам с безгранична любов“. Съмнението и страхът се сблъскват с Неговото обещание, че ще ни помогне и ще се погрижи за нас. На новината, че ни остават шест месеца живот, Исус отговаря: „В Мен имате вечен живот“. Когато вътрешният ни глас ни нашепва: „Твоите деца са блудни синове и няма да се върнат“, Бог ни дава надежда: „Аз мога да ги върна у дома“.

Дори ако се чувстваме напълно сами, думите на Исус ни напомнят, че сме обичани: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на века“ (Матей 28:20). Имаме избор. На кое ще повярваме: на съмнението и страха, или на обещанията, които ни дава нашият любящ Отец?

 

Молитва: Отче, помагай ни да слушаме Твоя глас, който говори на сърцата ни и който можем да открием в Словото и в думите на нашите братя и сестри. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Божите обещания днес и всеки ден.

Джеймс Уоткинс (Индиана)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, НА КОГОТО МУ Е ТРУДНО ДА СЕ ДОВЕРИ НА БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

 

 

Остави коментар

Live Reply