Кого следваме?

Прочит: Лука 5:1-11

 

„Тогава Исус отново им говори: Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота.“

(Йоан 8:12)

 

Младежката ни група пътуваше в колона. Всички мислеха, че пътуващите в първата кола знаят посоката, затова дълго ги следвахме из квартала. Само че когато го обиколихме в кръг няколко пъти, един от младежите от задните коли се обади на някой от първата кола, за да попита дали наистина знаят посоката. Както се разбра, и те не знаели, но понеже всички ги следвали, решили, че са на прав път.

Всички сме склонни да мислим, че ако хората следват някого, значи той е правилният човек. Много рядко си правим труда да проверим дали той наистина може да ни отведе в правилна посока.

Единственият водач, в когото можем да сме напълно сигурни, е Исус Христос. Той ни казва: „Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота“ (Йоан 8:12). Когато Исус призова Симон Петър, Яков и Йоан да Го последват, те „оставиха всичко и отидоха след Него“ (Лука 5:11). Само Исус може да ни отведе в единствената правилна посока – към вечния живот.

 

Молитва: Господи Исусе, възхваляваме Те за Твоята чудесна благодат. Помагай ни да Те следваме с всяка своя крачка. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще следвам Исус днес?

Трейси Дженсън (Калифорния)

 

Да се молим за: МЛАДЕЖКИТЕ ГРУПИ.

 

Остави коментар

Live Reply