Кой е Отец

Прочит: Йоан 14:5-14

 

„… Който е видял Мен, видял е Отца.“

                                                 (Йоан 14:9)

 

Когато дъщеря ми се включи в сценката за Страстната седмица в църквата, аз също се съгласих да помагам. Докато играеха актьорите, забелязах нещо, което се случваше винаги. Щом човекът, който изпълняваше ролята на Исус, тръгна между публиката в една от сцените, всички се опитваха да му подадат ръка. Някои дори вдигаха на ръце бебетата си, за да го пипнат. Погледите на всички бяха насочени към него.

Това отразява желанието на човека за види Бога – да познава и да бъде познат на Него. Един ден ще видим Бога лице в лице. Дотогава има няколко начина да открием какъв е Той. Библията разкрива много неща за Бога. Там откриваме много за Неговата любов, за волята Му за човека. Молитвата пък ни дава възможност да общуваме със своя Създател. Църквата е общението на вярващите, което ни дава повече напътствия; тя е мястото, където намираме утеха, насърчение и сила в лицето на останалите вярващи.

Най-важното е, че колкото повече се приближаваме към Христос, толкова повече откриваме Отца, защото Исус е „сияние на Неговата слава и съвършен образ на Неговото лице“ (Евреи 1:3).

 

Молитва: Исусе, Ти дойде на земята, за да познаем Божията любов и да наследим вечен живот. Благодарим Ти, че ни откри Отца. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е винаги по-близо, отколкото си мислим.

Илейн Шнайдър (Охайо)

 

Да се молим за: УЧАСТНИЦИТЕ В ХРИСТИЯНСКИ ТЕАТРАЛНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply