Кой ми е ближен?

Прочит: Лука 10:25-37

„Дечица, да не се обичаме с думи, нито с език, но с дело и в действителност.“
(1 Йоан 3:18)

Докато излизах от паркинга, една видимо притеснена млада жена дойде до колата ми и ми каза: „Моля Ви, помогнете ми! Скоро се преместих тук и тази сутрин имах интервю за работа. Сега колата няма да тръгне и не знам какво ще правя. Живея при брат си и се опитвам да се свържа с него, но той не вдига телефона“. Попитах я къде живее брат ѝ, а та отвърна: „На 20 минути оттук. Нямам пари за такси“. Имах среща, но знаех, че не мога да оставя жената в такава ситуация. Предложих да ѝ дам пари за такси и тя прие с благодарност.
Докато си тръгвах, се помолих за жената и си припомних притчата за добрия самарянин. Законникът попита: „Кой е моят ближен?“. Повечето от нас смятат за ближни съседите си. Според Исус ближни са ни всички, които срещаме и на които можем да помогнем, без значение колко са различни от нас. С добротата си към хората показваме своята любов към Бога.

Молитва: Милостиви Боже, отваряй очите и сърцата ни за нашите ближни в нужда. Нека всяко дело на доброта да бъде израз на любовта ни към Тебе. Амин.

Мисъл за деня: Показвам любовта си към Бога, като правя добро на своите ближни.
Жералдин Никълъс (Канада)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩТА МИ.

Остави коментар

Live Reply