Комфортна зона

Прочит: Исая 43:14-21

„Не си спомняйте предишните неща, нито мислете за древните събития. Ето, Аз ще направя нещо ново; сега ще се появи; няма ли да внимавате в него? Да! Ще направя път в пустинята и реки – в безводната земя.“
(Исая 43:18-19)

Почти всяко лято със семейството ходим на почивка в семейната ни къща край едно езеро в Мейн. Обичам да плувам, но водата винаги е по-студена от въздуха. Като дете това не ми пречеше – можех да се гмурна, без да се интересувам от студа. Сега пристъпвам бавно и мисля повече. Зная, че водата е студена, но и че когато веднъж вляза, ще свикна и ще ми бъде приятно. Когато стъпя с единия крак вътре, колебанието надделява.
Докато си мисля за това, Бог ми разкрива, че проявявам същото колебание, когато Той се опитва да ме изведе извън комфортната ми зона. Това се случи, когато реших да започна свой бизнес, за да мога да остана вкъщи и да се грижа за децата си. Друг такъв момент беше включването ми в онлайн курсове много след като бях завършила училище. И в двете ситуации осъзнавах своите цели, но се притеснявах да им се посветя напълно – също както се колебаех дали да вляза в студената вода.
За да преживея изобилния живот, който Бог ми предлага (Йоан 10:10), не мога да остана завинаги в комфортната си зона. Вместо да се страхувам от промяната, искам да тръгна напред с увереност и готовност да правя стъпките, към които Бог ме призовава.

Молитва: Господи, помогни ни да Те следваме дори когато ни е трудно и се чувстваме изплашени. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще прегърна промяната, която Бог ми предлага.
Наоми Фата (Ню Йорк)

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО СИ ОСТАВАТ ВКЪЩИ.

Остави коментар

Live Reply