Копнеж по Бога

Прочит: Изход 33:12-23

 

„А без вяра не е възможно да се угоди на Бога, защото който идва при Бога, трябва да вярва, че има Бог и че Той възнаграждава тези, които Го търсят.“

                                                                                (Евреи 11:6)

 

Търсенето на Бога е първата крачка за хората, които искат да Го познаят и да Го следват. Научих това от моята приятелка Бренда, която е пример за мен. Нейните постъпки всеки ден, характерът ѝ са едно живо свидетелство от Святия Дух.

Когато аз се опитвах да открия Бога, тя имаше духовното прозрение, което липсваше на мен. Тя се беше научила да забелязва и да открива Божието присъствие всеки ден, всяка минута. Осъзнах, че ще усещаме силата на Святия Дух много повече, ако постоянно се опитваме да живеем в Божието присъствие. Искам да живея така всеки ден.

Ние прославяме Господ, когато Го възхваляваме и Му благодарим, както и когато помагаме на хората и ги насърчаваме. Бог ни дава благодат, радост и мир. Нека бъдем благодарни и верни Негови свидетели!

 

Молитва: Мили Боже, благодарим Ти, че искаш да общуваш с нас. Нека чувстваме Твоето присъствие във всеки миг през този ден. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Животът в Божието присъствие ни носи мир.

Рут Ан Дели (Калифорния)

 

Да се молим за: СВОИТЕ ДУХОВНИ НАСТАВНИЦИ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply