Крачка отвъд границата

Прочит: Йоан 15:12-16

„Не вие избрахте Мене, но Аз избрах вас и ви определих да излезете в света и да принасяте плод…“
(Йоан 15:16)

Миналото лято се появи възможност да отида на мисионерско пътуване до Ню Йорк. Тъй като имам клаустрофобия и страх от тълпи, исках да избегна хаоса на големия град, който се усеща по улиците и в метрото. Не мислех, че мога да бъда полезна, затова реших да не отида. Бог обаче имаше друг план. Приятелите ми се събраха около мен и започнаха да ме убеждават да тръгна. Накрая се съгласих, но продължих да се притеснявам.
Един ден, докато работехме в центъра за събиране на помощи, един човек дойде с камион за хранителни продукти и каза, че камионът трябва да бъде натоварен, за да се разнесе храна по домовете. Той остави ключовете и списък с необходимите продукти и каза, че ще се върне след час.
Притеснена, аз извиках помощници и се заловихме за работа. Когато човекът се върна, камионът беше готов. По-късно някой от моя екип ми сподели, че той благодарил за помощта ни и за възможността да помогне на повече хора. Бях толкова горда, че преодолях страховете си от големия град и сформирах работен екип!
Това пътуване беше най-хубавото преживяване в моя живот. Там научих, че мога да съм от полза дори тогава, когато ми се струва, че не съм подходяща за дадено служение. Когато се доверих на Бога и прекрачих границата на своята комфортна зона, осъзнах, че сам Господ ме е избрал за това и е бил с мен през цялото време.

Молитва: Боже, помогни ни да прекрачим отвъд рутината и да изпълним Твоята воля, за да носим светлината Ти в този свят. Амин.

Мисъл за деня: Къде ме насърчава Бог да отида днес?
Джо Хамилтън (Пенсилвания)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ КЛАУСТРОФОБИЯ.

Остави коментар

Live Reply