Краката на благовестителя

Прочит: Йоан 13:1-17

 

„Колко са прекрасни краката на тези, които благовестват доброто!“

                                                                          (Римляни 10:15)

 

Още от младежките си години участвам във всяко богослужение за Велики четвъртък в нашата църква, на което имаме обичай символично да се мият краката на присъстващите и да се отслужва Причастие. Като пастор съм подготвял такива тържествени богослужения.

И това беше почти същото, но при други обстоятелства. То се проведе в Кения, Източна Африка, където бях мисионер, а краката, които измих, бяха на моя приятел и съработник Джаксън. Неговото служение беше да надзирава няколко църкви от племето на неговия баща Маасай. Транспортът към по-отдалечените села беше доста затруднен, затова неговите крака бяха груби и напрашени от ходене по църквите. Докато ги миех, осъзнах, че са прекрасни, защото той ходи и носи вестта за спасение на много места, а това ми напомня служението на Исус.

Нашите малки дела на служение могат да останат незабелязани и неприети от света, но Господарят на живота ги вижда. Каква привилегия е да служиш със същия дух на любов, както нашия Господ Исус Христос!

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти за Твоето служение на тази земя. Помагай ни да следваме Твоя пример. Отваряй очите ни за възможности да обичаме и да помагаме на другите, така че Ти да бъдеш прославен. Амин.

 

Мисъл за деня: Делата на любов към хората са и дела пред Бога.

Юджийн ван Олстин (Оклахома)

 

Да се молим за: МИСИОНЕРИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply