Красива музика

Прочит: Псалм 150:1-6

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

                                                                                 (Римляни 8:28)

 

Аз работя като държавен служител и често се налага да пътувам в чужбина. Много обичам струнните инструменти и почти не тръгвам на път, без да си приготвя хубава музика, която да слушам. Така времето минава по-бързо и аз се чувствам по-добре. Обичам класическа и традиционната музика, но харесвам и някои експерименти с аранжимента.

По време на едно от пътуванията реших да се вслушам във всеки инструмент поотделно и се любувах на прекрасната хармония, която създаваха всички общо.

В кънтри музиката различните струнни инструменти – цигулки, китари, мандолини и характерните цимбали – са настроени по определен начин, за да свирят определени ноти. Музикантите създават специален аранжимент и се уговарят да свирят по много характерен начин, за да се получи добра хармония.

Същото важи и за християнския живот. Бог е създал хората различни. Различията между нас могат да станат причина за неразбирателства, но могат и да пробудят искрен интерес към красотата и хармонията в разнообразието. Всеки може да реши да се радва на това разнообразие, вместо да търси разделението. Всички заедно можем да създаваме прекрасна музика.

 

Молитва: Господи, молим Те за пълна увереност, че Ти ще довършиш доброто дело, което си започнал в нас. Помагай ни да намираме начини да обединяваме своите таланти и усилия, за да Ти служим заедно в хармония. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато настройваме сърцата си според Бога, всички заедно можем да създаваме прекрасна музика.

Беки Уайз (Тенеси)

 

Да се молим за: ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА ГОСПЪЛ МУЗИКА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply