Красиви цветя

Прочит: Битие 1:4-31

„Вашето украшение да не е външно (…) а скритият в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога.“
(1 Петр. 3:3-4)

Днешните библейски думи са писани за ранните християни, но мисля, че много хора днес, които се борят с ниска самооценка, могат да ги приемат като писани за тях. Аз съм на 16 години и не правя изключение.
Мястото, където се чувствам приета и ценена, е църквата. Там помагам в неделното училище. Прекрасно е да бъда заобиколена от деца, които приемат всички с отворени обятия и широки усмивки.
Една неделя излязохме на открито, за да се полюбуваме на Божието творение. Децата забелязваха всичко: високите дървета, ясното небе, дори скакалците. Учителката откъсна едно розово цвете и се обърна към тях: „Виждате ли това цвете? То е красиво, защото Бог го е създал. Не му е нужно да си оправя косата, да си слага грим или да облича скъпи дрехи, защото само по себе си е прекрасно. Такова е всичко, което Бог е създал“.
Почувствах, че Господ иска да съм там и да чуя тези думи. Ако всичко, което Той е създал, е прекрасно, това не се ли отнася и за нас? И ние като цветето не е необходимо да се правим по-прекрасни, защото вече сме. И Бог ни обича такива, каквито ни е създал.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че виждаш красотата във всеки от нас. Молим Те, помагай ни да обичаме себе си и другите хора, както Ти ни обичаш. Амин.

Мисъл за деня: Всяко Божие творение е прекрасно.
Азука Чуквудебе (Северна Каролина)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПРИЕМАТ СЕБЕ СИ.

Остави коментар

Live Reply