Красиво разнообразие

Прочит: Римляни 12:3-13

„А вие сте Христово тяло и поотделно – части от Него.“
(1 Коринтяни 12:27)

За рождения ми ден съпругата ми ме изненада с посещение в един парк за птици в нашия щат. Там видяхме птици от целия свят и във всякакви цветове и размери. Някои бяха пъстроцветни и ярко обагрени, други – в земни тонове като кафяво, зелено и сиво.
Докато се наслаждавах на невероятното разнообразие от птици, се замислих за друго Божие творение – хората. Ние също сме много разнообразни по отношение на културата, езика и външния вид. Всички имаме различни преживявания, таланти и истории, които можем да споделим. Дори в по-малките общества, в които живеем, няма двама еднакви човека. Но и ние като птиците сме обединени от един Създател – нашия любящ Бог, Който ни е направил уникални и Който ни обича.
Това ни дава основание да се отнасяме един към друг с уважение, човечност и милост, защото всички сме сътворени по Божи образ. Разнообразието между нас е чудесен израз на Божията творческа сила. Макар и различен, всеки глас е важен. Всички имаме какво да научим и на какво да научим другите. В един постоянно разделящ се свят, нека ние, Христовите последователи, бъдем пример за единството в многообразието, като ценим другите.

Молитва: Боже на творението, благодарим Ти за многообразието в света. Помогни ни да се отнасяме с уважение към другите, оценявайки Твоята доброта и творческа сила. Амин.

Мисъл за деня: Ще се отнасям с уважение към всекиго, когото срещна днес, защото всички сме сътворени по Божи образ.
Тайлър Уд (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРА, КОИТО МИ Е ТРУДНО ДА ПРИЕМА.

Остави коментар

Live Reply