Красота от разтрошеното

Прочит: 2 Коринтяни 12:1-10

 

„Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела и душата ми добре знае това.“

(Псалм 139:14)

 

Когато влязох в 800-годишната катедрала в Ирландия, бях поразена от красотата на стъклописите. Накъдето и да се обърнех, имаше изображения на сцени от живота на Исус. Вниманието ми привлече един от прозорците близо до входа. Картината изобразяваше хора, които бяха насядали около Исус и Го слушаха. Когато се приближих, не можех да скрия удивлението си от детайлната картина, съставена от хиляди разноцветни парченца стъкло.

Всяка фигура беше различна. В същото време всеки от седящите очакваше една и съща надежда, мир и радост от познаването на Спасителя. Понякога се чувстваме, сякаш животът ни е разбит на милиони парчета – заради смъртта на близък човек, болест или лош избор. Мислим, че няма надежда да съберем парчетата отново. Исус обаче може да го стори и да създаде нещо красиво, като онези невероятни картини от стъкло.

Както ни напомня днешният библейски стих, ние сме сътворени от Бога. Нека не губим вяра, че Бог вижда пълната картина и знае как всеки от нас може да живее така, че да Го прославя.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за безкрайната Ти любов и за това, че ни срещаш, когато животът ни е разбит. Продължавай да ни правиш част от красивата картина, която Те прославя. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да излекува разбитото ми сърце и да ми даде надежда.

Менди Кресуел Хъски (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТВОРЦИТЕ.

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply