Кръстословици

Прочит: Псалм 138:1-8

 

„Господ ще извърши това, което е потребно за мен.“

                                                                       (Псалм 138:8)

 

Никога не съм обичала особено кръстословиците, а някои мои приятели ги решават направо с химикал. Когато се пенсионирах, си помислих, че мога и аз да опитам, за да развивам паметта си.

Започнах неуверено, използвайки молив, и скоро разбрах, че гумичката свършва много бързо – едва ли щях да стигна бързо до етапа с химикала. Първо нанасях сигурните думи, другите пасваха, но точно когато си помислех, че нещата се получават, всичко отново се объркваше.

Това ми напомня за времето, когато със съпруга ми бяхме решили, че Бог ни призовава да станем мисионери. Всичко си дойде на мястото, дори по чудесен начин, доказвайки, че усещаме правилно своето призвание. В един момент обаче плановете ни се провалиха.

Днес животът е много по-различен от това, което беше преди четиридесет години, но и сега зная, че вярата, която имахме тогава, не е била безразсъдна или погрешна, а напротив – това бе нашият път към истинската, дълбока вяра. С годините събитията ни поведоха в посока, в която не съм очаквала, но точно с тази дълбока вяра аз зная, че „Господ ще извърши това, което е потребно за мен“.

 

Молитва: О, Боже, помогни ни винаги и във всичко да се доверяваме на Твоята мъдрост. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да се доверяваме на Бога независимо от обстоятелствата.

Бевърли Тейлър (Колорадо)

 

Да се молим за: МИСИОНЕРИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply