Криеница

Прочит: Битие 3:1-10

 

„А той отговори: Чух гласа Ти в градината и се уплаших, защото съм гол; и се скрих.“

(Битие 3:10)

 

 

Една от любимите ми игри в детството беше криеницата. Аз бях по-дребничък и можех да се крия на места, които бяха недостъпни за по-големите деца. Освен това се катерех добре по дърветата и това също ми даваше преднина. Бях сигурен, че съм най-добрият в криеницата.

Години по-късно осъзнах, че успехът ми се е дължал на недостатъчната амбиция на останалите деца да ме открият. Все пак, лесно е да се криеш, когато не те търсят.

Имало е случаи, когато съм се опитвал да се скрия от Бога. Непокорството ме е отвеждало на места, на които съм мислел, че Той няма да отиде. Бил съм като скритите в градината Адам и Ева или като Йона, който си представяше, че в света има недостъпни за Бога места. Дори докато бягах от Него, Господ търсеше начини да достигне до мен с настойчивост, която не разбирах.

Мисля, че псалмистът описва това прекрасно: „Ако възляза на небето, Ти си там; ако си постеля в преизподнята, и там си Ти (…) Твоята десница ще ме държи“ (Псалм 139:8-10). Бог търси всеки от нас настойчиво.

 

Молитва: Боже, прощавай ни, когато се опитваме да се скрием от Теб. Благодарим Ти, че не спираш да ни търсиш. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог никога не спира да ме търси.

Чък Кралик (Мисури)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ИЗОСТАВЕН.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply