Криеница

Прочит: Псалм 31:1-5

 

„Името Господне е яка кула; праведният прибягва в нея и е поставен на високо.“

(Притчи 18:10)

 

Криеницата беше една от любимите ми игри в детството. Спомням си как се свивах на кълбо някъде и притаявах дъх, докато сестра ми ме търсеше из цялата къща. В повечето случаи не можех да се сдържа и се издавах сам, но често тя ме подминаваше. Само за няколко секунди аз изскачах от своето скривалище и се впусках към мястото, на което щях да бъда в безопасност. Такова облекчение изпитвах при всеки успешен опит!

Вече не съм малко момиче, но често се чувствам, сякаш играя на криеница. Работата, отношенията ни с хората, грижата за децата, здравословните проблеми – всичко това ни кара да избягаме и да се скрием някъде. Но Божието слово ни упътва към сигурно убежище, където можем да намерим утеха. В Притчи 18:10 се казва, че името Господне е яка кула, нашето сигурно убежище, към което можем да прибегнем, когато вече нямаме сили да бягаме и да се крием. Бог дарява утеха на праведните, които Го търсят и очакват Неговата помощ.

 

Молитва: Боже, помагай ни да разпознаваме Твоята сила и да Те търсим във време на беда, както и в радостните моменти. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато бягам и търся къде да се скрия, мога да намеря убежище при Бога.

Бриана Комбс (Кентъки)

 

Да се молим за: СВОИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ.

 

Остави коментар

Live Reply