Културни различия

Прочит: Изход 2:1-10

 

„Но Аз ви пожалих, за да покажа на теб силата Си и да се прочуе Името Ми по целия свят.“

                                                                                   (Изход 9:16)

 

Аз съм корейка, осиновена от американци. Израснах в Америка. Съпругът ми, който също е кореец, пристигна там като студент и остана, за да работи. Благодарение на произхода си сме имали възможност да общуваме и с други чуждестранни семейства.

Преди година заминахме да живеем в Южна Корея заради професионалните ангажименти на мъжа ми. Трябваше да се сбогувам с живота, с който бях свикнала. Макар да съм корейка, аз дори не говоря езика. Не спирам да питам Бог защо съм в тази държава, какво ме очаква в бъдеще.

Господ ми напомни за Моисей, който беше осиновен от Фараоновата дъщеря. Той беше евреин, израснал и възпитан като египтянин. Бог използва това, за да направи от Моисей водача, който да поведе Неговия народ.

В Изход 9:16 се казва: „за да покажа на теб силата Си и да се прочуе Името Ми по целия свят“. Бог има цел за мен в Корея. Зная, че част от Неговия план е да споделям с хората Христовата любов. Когато се моля и търся Господа, Той постепенно ми открива каква е мисията ми в този свят.

В каквито и условия да живеем, Бог има цел за нашия живот.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни показваш, че можеш да ни помогнеш да използваме културните различия помежду си, за да работим на Твоята нива. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки от нас служи по уникален начин на Бога.

Тина Чо (Южна Корея)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА ДА ЖИВЕЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА.

 

Остави коментар

Live Reply