Кутията на Бога

Прочит: Матей 11:28-30

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“
(1 Петр. 5:7)

Брат ми Лий – пенсионер строител и дърводелец, държеше мебелен магазин в задния двор на къщата си и продължаваше да работи в него, след като му откриха рак. В продължение на години той изработваше различни предмети, с които подпомагаше благотворителни инициативи. Едно от най-известните му творения беше кутия от черешово дърво с месингов надпис „Кутията на Бога“ и бележка в нея, която приканваше бъдещия собственик да възлага всичките си грижи на Бога, като ги записва и пуска в нея.
Макар че идеята не принадлежеше на Лий, той измисли своя версия и раздаде стотици такива кутии. Няколко седмици преди смъртта си направи повече от десет кутии и ги даде на роднини и приятели. В деня, когато почина, пожела да даде по една на медицинската сестра, която се грижеше за него, и на болничния свещеник. Той взе кутията и каза, че ще я използва в следващата си проповед.
Последните часове на Лий преминаха в някакъв сладък мир, обгръщащ него и семейството, което се беше събрало около леглото му. Дългогодишни приятели дойдоха да си вземат сбогом с него. Когато съобщиха, че брат ми е заспал завинаги, те си тръгнаха със сълзи на очи, а тези, които още нямаха – с по една от неговите кутии.

Молитва: Господи, давай ни смелост да Ти се доверим с всичките си тревоги и страхове. Амин.

Мисъл за деня: Какъв талант мога да използвам, за да показвам на хората Божията любов?
Люлийн Андерсън (Северна Каролина)

Да се молим за: ЗАНАЯТЧИИТЕ.

Остави коментар

Live Reply