Лесно е да си припомниш

Прочит: Псалм 92:1-4

 

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“

(Филипяни 4:13)

 

Почувствах огромен стрес на работното си място и не знаех какво да правя. Нямаше как да се измъкна от неловката ситуация, затова реших да си спечеля няколко минути, като рестартирам компютъра си. Появи се прозорецът за паролата, написах я и се отпуснах на стола. Усмихнах се, защото, докато въвеждах името си, си припомних колко много ме обича Исус и колко иска да съм там, където съм.

Паролата ми трябва да съдържа най-малко осем символа – комбинация от главни и малки букви и цифри. Когато я измислях, се сетих, че Библията ми предлага прекрасна възможност за това – име на книга, номер на глава и стих. Всяка сутрин си припомням, че Бог е във всичко, което правя. Когато не чувствам достатъчно Неговото присъствие сред напрежението на работното място, рестартирам компютъра си и това ми припомня, че Бог винаги е с мен.

Всеки месец измислям нови начини да си припомням ежедневно за Божията близост. Отделям специално внимание на тези решения, дори нямам търпение да си сменя паролата! Радвам се, че дори в ежедневието, белязано от технологиите, има лесни начини да си припомням за Божието присъствие.

 

Молитва: Господи, помогни ни да поставяме Тебе в центъра на живота си и да не забравяме да Те търсим при всякакви обстоятелства. Амин.

 

Мисъл за деня: По какъв лесен начин мога да си припомням за Божието присъствие?

Лорна Макинтайър (Шотландия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ СРЕД ГОЛЯМ СТРЕС.

 

Остави коментар

Live Reply