Ловци на човеци

Прочит: Матей 4:18-22

„Той им каза: Елате след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци.“
(Матей 4:19)

Преди известно време взех петгодишния си внук Дейлън на риболов. Той много се вълнуваше от възможността да хване риба, макар че не знаеше какво ще прави с нея. Когато го сложих да седне на брега, той поиска сам да приготви въдицата и да сложи стръвта, но се наложи да му помогна.
Радостта на моя внук ми напомни колко развълнувани сме, когато приемем Исус като Спасител. Нямаме търпение да споделяме Благата вест и да „ловим човеци“. Понякога като внука ми искаме да сторим всичко сами, защото мислим, че знаем и сме разбрали всичко. Но небесният ни Отец знае по-добре и изпраща в живота ни хора, които ни помагат да растем, за да станем истински Христови служители.
След няколко опита да улови риба ентусиазмът на Дейлън се изпари и той започна да се занимава с други неща. Така става и с нашето служение. Понякога, когато нещата не вървят точно така, както сме очаквали, се разсейваме и изнервяме. Тогава са ни необходими духовните примери, които да ни помогнат да намерим отново верния път. Ние се учим от тях и така се доближаваме към Бога, както и до хората, на които служим в Неговото име.

Молитва: Боже, Който ни водиш, благодарим Ти, че се грижиш за нас и ни изпращаш хора, които да ни помагат да растем във вярата. Амин.

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да споделям вярата си.
Лиън Макбрайт (Джорджия)

Да се молим за: МОИТЕ ПРИМЕРИ ВЪВ ВЯРАТА.

Остави коментар

Live Reply