Любов и грижа

Прочит: 1 Йоан 3:11-24

„Дечица, да не обичаме с думи, нито с език, но с дело и в действителност.“
(1 Йоан 3:18)

По време на втората ми бременност със съпруга ми се преместихме от Кънектикът в Охайо. Всичко около мен беше ново и не ходех на работа, затова първите месеци с прохождащото ни дете бяха за мен самотни и дълги. Когато приятели ни помогнаха да намерим църква, решихме да се включим в една домашна група. Три дни след първото ни посещение нашата дъщеря се роди. Стана още по-трудно с малко дете и с бебе на ръце. Всеки следобяд бях обляна в сълзи и се питах как ще преживея следващия ден.
Но се случи нещо прекрасно. Няколко човека от домашната група, която бяхме посетили само веднъж, се появиха на вратата на дома ни със сладки, но носеха не само аромата от вкусния десерт, а Христовото благоухание. Те показаха своята любов към нас в този труден момент, без да ни познават добре. Някои от тях имаха свои проблеми, но пожертваха от времето си, за да се погрижат за нас. Техният пример ни напомня, че Исус често показва любов и грижа чрез хора, които избират не само да слушат Словото, но и да го изпълняват. Какво благословение!

Молитва: Боже, благодарим Ти, че изпращаш в живота ни хора, които ни показват Твоята любов, когато най-много се нуждаем от това. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да споделя Христовата грижа и любов с някого днес?
Къртни Болуеър (Охайо)

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ НА НОВОРОДЕНИ.

Остави коментар

Live Reply