Прочит: Псалм 4:4-8

 

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него.“

(Псалм 118:24)

 

През 2016 година отидохме със съпруга ми и двете ни внучки тийнейджърки на екскурзия в Аляска. След като седнахме в самолета, аз извадих няколко малки тетрадки, която смятах да използвам като дневници по време на пътуването. На първата страница на всяка от тях написах по два библейски стиха – днешния цитат от Псалми и един от стиховете в прочита за деня: „Спокойно ще легна и ще спя, защото само Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност“ (Псалм 4:8).

Всяка сутрин си казвахме думите на Псалм 118:24. Те ни подготвяха за красотата, която ни очакваше в невероятната природа на Аляска. Вечер, преди да си легнем, прочитахме Псалм 4:8. Много ни успокояваше мисълта, че Бог е с нас и ще ни пази, докато спим. През цялото време на екскурзията си повтарях тези думи от Божието слово сутрин и вечер. Открих, че Псалм 4:8 насочва вниманието ми към Божието присъствие и мир.  Въпреки тревогите на деня Бог е с мен. Грижите отстъпват и мога да заспя спокойно. Двата стиха от Псалми станаха за мен основно насърчение и правят ежедневието ми много по-леко.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за възможността да се радваме на чудесата на света, който си ни подарил, и на мира, който носи увереността, че Твоята любов и закрила са насочени към нас денем и нощем. Амин.

 

Мисъл за деня: Сутрин и вечер ще помня Божите благословения.

Карол Шоу Джонстън (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ БЕЗСЪНИЕ.

 

 

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа