Любов и закрила

Прочит: Псалм 4:4-8

 

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него.“

(Псалм 118:24)

 

През 2016 година отидохме със съпруга ми и двете ни внучки тийнейджърки на екскурзия в Аляска. След като седнахме в самолета, аз извадих няколко малки тетрадки, която смятах да използвам като дневници по време на пътуването. На първата страница на всяка от тях написах по два библейски стиха – днешния цитат от Псалми и един от стиховете в прочита за деня: „Спокойно ще легна и ще спя, защото само Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност“ (Псалм 4:8).

Всяка сутрин си казвахме думите на Псалм 118:24. Те ни подготвяха за красотата, която ни очакваше в невероятната природа на Аляска. Вечер, преди да си легнем, прочитахме Псалм 4:8. Много ни успокояваше мисълта, че Бог е с нас и ще ни пази, докато спим. През цялото време на екскурзията си повтарях тези думи от Божието слово сутрин и вечер. Открих, че Псалм 4:8 насочва вниманието ми към Божието присъствие и мир.  Въпреки тревогите на деня Бог е с мен. Грижите отстъпват и мога да заспя спокойно. Двата стиха от Псалми станаха за мен основно насърчение и правят ежедневието ми много по-леко.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за възможността да се радваме на чудесата на света, който си ни подарил, и на мира, който носи увереността, че Твоята любов и закрила са насочени към нас денем и нощем. Амин.

 

Мисъл за деня: Сутрин и вечер ще помня Божите благословения.

Карол Шоу Джонстън (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ БЕЗСЪНИЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply