Любов на дело

Прочит: Римляни 12:9-18

 

„… с любов служете един на друг. Защото целият закон се изпълнява в една дума, именно в тази: „Да обичаш ближния си, както себе си.” (Галатяни 5:13-14)

 

Бях щастлив за възможността да участват в една мисия на нашата църква в отдалечено планинско селце в Хондурас. Там можеше да се стигне само пеша или на кон, защото пътят беше заличен от ураган. Точно когато вземахме последния завой, пред мен се откри най-невероятната гледка, която някога бях виждал. Цялото село се беше събрало, за да ни посрещне. Дори носеха плакат с надпис: „Добре дошли“. Когато приближихме, децата, които в началото се срамуваха, се приближиха, за да ни поздравят заедно с родителите си.

 

Основната ни цел беше да направим бетонни подове, така че жилищата на хората там да станат по-стабилни. Но когато ги видях, осъзнах, че основната ни мисия е да споделим с тях Благата вест.

Изляхме бетона и така променихме коренно 14 къщи в селото. Но по-важното беше, че Бог ни помогна да споделим с хората вестта за Неговата любов. Ето защо получихме много повече, отколкото дадохме.

Можем да открием целта си в този живот по различни начини, но аз съм избрал да служа на хората в нужда. Нека всеки от нас търси възможности да споделя с другите Божията любов.

Молитва: Боже на милостта, благодарим Ти за всяка възможност да показваме на хората Твоята любов, като им служим. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато даряваме на другите Божията любов, получаваме стократно повече.

Питър Банкс (Джорджия)

 

Да се молим за: НАРОДА НА ХОНДУРАС.

Остави коментар

Live Reply