Любящ баща

Прочит: Второзаконие 6:4-9

 

„… на тях да учиш прилежно децата си и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.“

                                                                 (Второзаконие 6:7)

 

Тази година на Деня на бащата си мисля за татко и за всичко, което ми е дал. Спомням си как заедно работехме в градината, как ме научи да плувам, как заедно пазарувахме. Още от детството бяхме много близки и се чувствах много щастлива.

Татко ме е научил на много житейски уроци: да ценя високо труда, да бъда честна. Когато в магазина получеше повече ресто, макар и няколко монети, той веднага го връщаше. Татко ме научи и на това колко важно е да бъдеш в общение с Бога. В нашето семейство имахме общи размишления върху Божието слово почти всеки ден. Аз често протестирах, но той казваше строго: „Време е за Бога“. Спирахме телевизора, оставяхме задълженията си и сядахме заедно.

Дори когато напредна във възраст, баща ми беше много мил и в трудни моменти се грижеше за всички. Той въплъщаваше най-добрите качества за един родител – любов, вярност, щедрост и силна вяра.

Мисля си за хората, които не са имали щастието да бъдат отгледани от любящ баща, и се моля те да открият Божията любов. Аз съм благодарна за татко, който винаги е бил пример за мен и ми е помагал да раста духовно.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за родителите, които ни обичат и са пример за нас. Нека тези, които растат в домове без родителска грижа, да срещнат хора, които да им засвидетелстват Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Благодари на Бога за любовта на своите родители.

Ан Трудъл (Тенеси)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА ЖЕРТВА НА ЗЛОУПОТРЕБА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply