Мъдър градеж

Прочит: 1 Коринтяни 3:1-15

„Според дадената ми Божия благодат като изкусен строител аз положих основа; а друг гради на нея. Но всеки нека внимава как гради на нея.“
(1 Коринтяни 3:10)

Да се ремонтира жилище, без това да попречи на ежедневието на неговите обитатели, не е никак лесна задача. Част от трудностите, с които ние трябваше да се справим, бяха планирането на най-необходимите ремонтни дейности и съобразяването им с графика на всеки вкъщи. Само мисълта, че можем да подредим дома си така, както винаги сме искали, ни даваше надежда, за да не се откажем.
С духовния живот не е по-различно. Понякога промените са болезнени и трудни, но ние знаем, че промяната е необходима. В първото си послание към коринтяните апостол Павел ги насърчава да променят живота в своята духовна общност. В началото на третата глава той предупреждава, че лошото поведение е знак за духовна незрялост.
Също както внимателно подбираме материалите за ремонт и хората, които ще променят нашето жилище, можем да изберем как да изградим духовния си живот. Можем да градим на основата, която е Исус Христос, или да заложим на преходни материали (1 Коринтяни 3:12-13). От нас зависи да направим мъдър избор.

Молитва: Боже, дай ни сили така да градим и променяме живота си, че да Те прославяме. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Как ще градя на основата, която Христос положи?
Деметрио Соарес (Бразилия)

Да се молим за: СТРОИТЕЛИТЕ.

Остави коментар

Live Reply