Мъдър съвет

Прочит: Яков 1:2-6

„Мъдростта е у белокосите, казвате вие, а разумът – в дългия живот. А в Бога е мъдростта и силата: Той има разсъждение и разум.“
(Йов 12:12-13)

Откакто навърших 70 години, станах много избухлив. Чувствам се безполезен, когато Бог сякаш игнорира желанието ми за служение. Губя надежда, като гледам как роднинските връзки и фаворизирането на определени хора в обществото, както и други нередни неща са толкова разпространени в нашата държава. Понякога съм самотен и отчаян. В такива моменти започвам да се питам жива ли е още връзката ми с Бога. Забравям миналото и мърморя върху настоящите си проблеми.
Когато бях млад, вярвах, че Бог се радва на моята уникалност, на искрените ми молитви и дори на бурните ми емоции. Той ме спаси, когато щяха да ме убият в битка. Оцелях след две катастрофи. После Господ ми подари прекрасна работа, от която се издържах до пенсия. Когато се увличах прекалено много от успеха, Той забавяше темпото и това беше за мое добро. Когато се притеснявах как ще живея с малката си пенсия, Той ми даде мир и спокойствие.
Като си спомних всичко това, реших да се посветя на това да стана по-търпелив и издръжлив. Сега отново Му благодаря за духовната мъдрост и за разбирането, които ми е дал, за мира и радостта в Святия Дух. Сега виждам, че Господ никога не е преставал да бъде верен към мен.

Молитва: Милостиви Боже, когато се чувстваме отчаяни, помагай ни да си припомняме Твоите благословения и да търсим мъдростта и съветите Ти. Амин.

Мисъл за деня: Бог ми дава мъдър съвет във всеки момент от живота.
Йънг Чай Чънг (Южна Корея)

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ДЕПРЕСИЯ.

Остави коментар

Live Reply