Мъдрост

Прочит: Деяния 1:6-11

 

„Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух, и ще бъдете свидетели за Мен (…) до края на земята.“

(Деяния 1:8)

 

Когато се сприятелих с една 95-годишна жена в нашата църква, се надявах да направя дните ѝ по-радостни. Имах много да науча. През трите години, в които я посещавах, преди тя да си отиде, разбрах, че съм надценявала своята роля в живота на тази прекрасна жена. Всъщност тя ми даде много повече. Чувствах я близка въпреки големите различия в годините, расата, социалния статус и образованието. Най-големият урок за мен беше този, че въпреки всички различия ние можем да бъдем приятелки.

Всеки път тя ме посрещаше на вратата и се приближаваше с количката си към мен, за да хване ръцете ми. Беше голямо удоволствие да слушам нейните разкази, изпълнени с духовен опит. „Бог ни събра – казваше тя. – Святият Дух е слязъл над нас.“

Сега, докато я изпращам по последния ѝ земен път, чувам гласа ѝ: „Трябва да четем Словото и трябва да го живеем“. Зная, че моята приятелка е с Христос. Единственият начин да изразя своята почит към нея е, като споделям всичко, което тя щедро ми сподели.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за хората, които ни приближават към Теб. Давай ни желание да бъдем верни на Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се стремя да обичам другите, както Бог ме обича.

Даян Еванс (Южна Каролина)

 

Да се молим: ДА ТЪРСИМ МЪДРОСТ ОТ ХОРА, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ НАС.

 

Остави коментар

Live Reply