Майчино сърце

Прочит: Лука 1:46-56

 

„Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не се бой!“

(Второзаконие 31:8)

 

Преди много години, когато бях бременна с четвъртото си дете, се наложи да се преместим на ново място. Дъщеря ми се роди една седмица преди Рождество – далеч от нашите роднини, приятели и познати лекари.

Тогава разбрах много по-ясно положението, в което се намираше Мария. Моята бременност беше неочаквана, като нейната, но за моето дете нямаше никакви подозрения. Пътувах комфортно, с кола до новия си дом. Знаех, че ще родя в чиста болница, където има подготвени лекари, които ще ми помогнат. И въпреки това бях изпълнена със страх. Представях си какво си е мислела младата Мария. Какви ли са били нейните страхове? Дали съмнението не се е прокрадвало в ума ѝ? Всичко, което виждаме в Писанието, е нейната непоколебима увереност: „Ето Господнята слугиня пред теб; нека ми бъде според твоите думи“ (Лука 1:38).

Библията ни казва, че не можем да очакваме винаги да разбираме Божията мъдрост (вж. Исая 55:9). Но винаги можем да се стремим към смирението и вярата на Мария.

 

Молитва: Господи, когато позволим страхът и тревогата да изпълнят ума ни, помогни ни да възобновим своята вяра и да се доверим на безкрайната Ти любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се изправя пред трудности, искам да имам вярата на Мария.

Деби Уайтзел (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ЖЕНИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С БРЕМЕННОСТТА.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply