Малък свят

Прочит: Матей 5:13-16

„А Царят ще им отговори: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мен сте го направили.“
(Матей 25:40)

Като малка много се възхищавах на географските карти. На тях светът ми изглеждаше толкова голям! Преди известно време една благотворителна организация ми изпрати карта и бях изумена колко малък ми се стори той. Освен това е изпълнен с проблеми и нужди и ние не бива да се изолираме и да си затваряме очите за това.
Залепих тази карта на хладилника си и отбелязах с цветни моливи местата, в които съм помагала – след природни бедствия, при хуманитарни кризи и крайна бедност. Включвам в това число и собствената си църква, където също съм дарявала средства и време. Когато мои приятели тръгнат на път, аз им давам пари, които да използват, за да помагат на нуждаещи се хора, които ще срещнат. Това е благословение не само за мен и за тези хора, но и за приятелите ми, които стават посредници на помощта.
Вярвам, че като граждани на света, сме призовани да го променяме, доколкото ни е по силите. Картата на моя хладилник става все по-цветна и аз съм благодарна, че макар да не мога да пътувам, мога да помагам на хора от различни държави и континенти. Едва ли някога ще ги срещна, но знам, че Бог ме води да стана част от техния живот.

Молитва: Боже на всички човеци, давай ни сили да помагаме на тези, които се борят с неразрешими проблеми. Амин.

Мисъл за деня: Ще следвам Божия призив да помагам колкото и където мога.
Джийн Карпър (Мериленд)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ.

Остави коментар

Live Reply