Мълчи! Утихни!

Прочит: Марк 4:35-41

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот (…) нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

(Римляни 8:38-39)

 

В днешния библейски прочит учениците, изпълнени със страх, събудиха своя Учител от сън. Те Го питаха няма ли да ги спаси от бурята, която ги заплашваше. Той я укроти, като заповяда на вятъра да утихне. Тогава отправи към тях предизвикателство: „Защо сте страхливи? Още ли нямате вяра?“.

Житейските бури ни връхлитат, често без предупреждение. Вятърът на внезапната промяна започва да ни отклонява от пътя. Обикновено след силната буря намираме себе си в останките от кораба на живота – болести, проблеми с взаимоотношенията, разбити мечти. В трудните моменти болка и страх изпълват сърцето ни и като учениците питаме: „Господи, не Те ли е грижа за мен?“. Той може и да не укроти веднага бурята, но ще ни донесе мир. Неговата грижа носи утеха и сила.

Библията ни казва, че Господ никога няма да ни изостави. Ние сме насърчени да възлагаме на Него своите тревоги, болки и страхове, защото Той се грижи за нас (вж. 1 Петр. 5:7).

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че чуваш нашите молитви и че ни даваш мир във време на буря. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус ми дава мир в житейските бури.

Патриша Уилджис-Патън (Тексас)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply