Малки дела

Прочит: Йоан 6:1-13

„Тук има едно момче, което има пет ечемичени хляба и две риби; но какво са те за толкова хора.“
(Йоан 6:9)

Една сутрин, докато поливах цветята на верандата, забелязах, че любимото ми е започнало да повяхва. В лейката беше останала много малко вода, но я излях в саксията с мисълта да налея още и да се върна. Толкова бях ангажирана, че забравих.
За моя изненада, при следващото ми излизане на верандата видях моето любимо цвете в прекрасна форма – съживено и цъфтящо! Само няколко капки вода са били достатъчни, за да възвърне красотата си.
Мисля си, че в християнския ни живот понякога се случва нещо подобно. Смятаме, че ако не вършим велики дела, не помагаме на никого. Често точно малките неща, които правим, могат да променят нечий живот. Една мила дума, казана на място, може да доведе до неочаквани резултати. Както момчето от днешния библейски прочит даде малко, но стана свидетел на голямо чудо, така и малкото, което даваме ние в името на Бога, може да послужи за чудесни дела.

Молитва: Боже, помагай ни да споделяме това, което имаме, колкото и малко да е то. Благодарим Ти за всички Твои дарове, които могат да послужат за велики дела. Амин.

Мисъл за деня: Мога да споделям Божията любов с малки жестове на доброта.
Мери Бет Рейдмейкър (Северна Каролина)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЧИСТА ВОДА.

Остави коментар

Live Reply