Малки неща

Прочит: Римляни 14:19-21

 

„Но внимавайте да не би по някакъв начин тази ваша свобода да стане спънка за слабите.“

                                                                 (1 Коринтяни 8:9)

 

Преди няколко години си купих голям нов телевизор и реших, че ако използвам по-скъп оптичен кабел, ще се радвам на по-добра картина и звук. Само че когато го сложих, изобщо не бях впечатлен от „чудото“, за което продавачите ми бяха говорили. Най-малкото, не можех да го включа добре, явно беше дефектен.

Няколко дни по-късно бях отново в магазина, търсейки служител, на когото да се оплача. Дойде едно момче и като му обясних как стоят нещата, той ме попита: „А махнахте ли първо капачето от кабела?“. „Какво капаче?“ – учудих се аз.

Когато се върнах вкъщи и погледнах кабела отново, видях малко, една забележимо капаче в края. Естествено, след като го отстраних, връзката се получи.

Това преживяване беше за мен повод да се замисля за духовния си живот. Има ли малки неща, които ми пречат да живея богоугодно и да бъда свидетел за Христос в света? Реших да ги търся постоянно, за да се предпазя от всичко, което би нарушило общението ми с Бога.

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти за всички Твои благословения. Помогни ни да изследваме живота си внимателно, за да открием и отстраним всичко, което ни пречи да показваме Твоята любов в този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да покажа по-ясно Христовата любов на хората днес?

Тед Биймър (Хондурас)

 

Да се молим за: ПРОДАВАЧИТЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply