Малки радости

Прочит: Плачът на Йеремия 3:21-25

„Възкликнете към Господа, всички земи. Служете на Господа с веселие; елате пред Него с радост.“
(Псалм 100:1-2)

Двегодишният ни внук Гейбриъл е радост за цялото семейство. С мъжа ми сме седемдесетгодишни, а другите ни внуци са тийнейджъри, затова много се радваме на малкото човече. Гейбриъл ни поздравява всяка сутрин, проверява всичките си играчки, като че ли са нови, и раздава прегръдки и целувки, сякаш не ни е виждал отдавна. По същия начин и със същото внимание той проучва всичко навън – листа, камъни, люлки, пързалки.
Какво би било, ако и ние приемаме всеки нов ден със същия ентусиазъм? Представете си да сме толкова щастливи и любящи като нашия внук. Какво би станало, ако благодарим на Бога за всяко благословение, вместо да се оплакваме заради проблемите? Вероятно този ентусиазъм за Божията любов и за вярата би бил явен за хората. Колко прекрасно би било вярата и радостта ни да достигнат до поне един човек, който да поиска да преживее пълнотата на познаването на Бога!

Молитва: Боже, помогни ни да приемаме с ентусиазъм Твоите благословения, като се радваме на всичко, което си сътворил. Помагай ни да споделяме вярата в Теб с другите. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Кое ме кара да се радвам във вярата?

Да се молим: ДА СПОДЕЛЯМЕ РАДОСТТА ОТ ПОЗНАВАНЕТО НА БОГА.
Патриша Стийгъл (Северна Каролина)

Остави коментар

Live Reply