Малко, но безценно

Прочит: Лука 13:18-21

 

„И пак каза: На какво да уподобя Божието царство? Прилича на квас, който една жена взе и замеси в три мери брашно, докато втаса цялото.“

(Лука 13:20-21)

 

Последния път, когато с двамата ми внуци правихме пица, пробвах нова рецепта. Гледах как от едно малко пакетче мая, към което добавихме топла вода и захар, се получава толкова голямо тесто. Маята имаше същия вълшебен ефект като скилидката чесън, която добавих към соса. Топлината на фурната изпълни цялата кухня с аромата на вкусна пица.

Библията ни казва, че Божието царство прилича на синапово зърно. То прилича и на квас, както и на малкото подправка, която добавяме към храната. Въздействието, което вярата ни може да има върху хората, може да започне с нещо малко, но да придобие значителни размери. Както маята и скилидката чесън са незаменими елементи от вкусната храна, за Божието царство са ценни дори малките дела на вяра и надежда.

Когато си мислим, че другите дават много повече от нас на Бога или че техните усилия са по-ценни от нашите, може да си припомним примера с кваса и синаповото зърно. Бог може да осигури добрите условия, в които вярата ни да въздейства в живота на хората.

 

Молитва: Милостиви Боже, помогни ни да не забравяме, че дори малките дела на вяра и служение ще пораснат при подходящите условия. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да направи така, че малките ми дела на вяра да имат голям ефект.

Бевърли Маршал-Гудъл (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: БАБИТЕ, ДЯДОВЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ВНУЦИ.

 

Остави коментар

Live Reply