Малко служение?

Прочит: 1 Коринтяни 15:50-58

 

„… преизобилвайте винаги в Господнето дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е напразен.“

(1 Коринтяни 15:58)

 

Служението на моята майка беше да изпраща картички за рожден ден с насърчителни думи. Повече от 30 години тя изпращаше пожелания на различни хора и никога не се умори. В деня, когато почина, имаше 10 адресирани, но неизпратени картички. Докато подготвяхме погребението, татко ме попита какво ще правим с тях. Отвърнах, че трябва да ги изпратим.

В седмицата преди погребението много хора ми казваха колко са били насърчени от картичките на майка ми. В деня на церемонията попитах колко от присъстващите са получавали поздравителни картички. Почти всички вдигнаха ръка. Служението на моята майка изглеждаше обикновено, но докосна живота на толкова хора. Тя никога не се отказа и смяташе това за служба на Господа.

Всеки от нас може да постоянства в изпълнението на добрите дела, за които има възможност. Когато искаме от Бога възможности да Му служим, не бива да се притесняваме дали вършим велики дела, или обикновени. Той ще промисли за добрите резултати, независимо дали ще ги видим, докато сме на тази земя.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни даваш възможност да Ти служим, служейки на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Към какво служение ме призовава Бог днес?

Стив Уейкфилд (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИМЕРИТЕ ВЪВ ВЯРАТА.

 

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply