Манго за всички

Прочит: Псалм 107:4-9

 

„… насища жадна душа и гладна душа изпълва с блага.“

(Псалм 107:9)

 

Всяко лято дърветата в квартала се отрупват с плодове. Всяко манго, паднало извън нечия ограда, е на този, който го намери. Вятърът откъсва стотици красиви и сладки плодове, които аз всяка година събирам и замразявам.

Когато ураганът „Ирма“ удари града ни, токът спря за няколко дни. Всички плодове, които бях събрала, се развалиха. Бях съсипана. При следващия сезон на мангото видях, че много хора събират паднали по улицата плодове. Идваха с велосипеди, с коли, пеша. Дни наред търсих и не намерих. Беше ужасно.

Когато си тръгнах, забелязах на едно място две големи чанти с плодове, оставени за някой, който иска да ги вземе. Благодарих на Бога, въпреки че се чувствах малко виновна. Обвинявах хората, че събират манго, което не им принадлежи, а някой беше оставил за мен.

В онзи ден разбрах, че Бог ще се погрижи за всички. Гладът ни ще бъде утолен. Сега, когато събирам плодове, оставям по една чанта до своята ограда, както любезните ми съседи ме научиха.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за всичко, което ни даваш. Нека не забравяме да споделяме това изобилие с другите в Твоето свято име. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще споделя Божите изобилни блага с другите?

Гретчен Нелсън (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ТЪРСЯТ ХРАНА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply