Мъртво вълнение

Прочит: Римляни 10:12-15

 

„А Исус им каза: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяко създание.“

(Марк 16:15)

 

На един плаж в Рио де Жанейро станах свидетел на ужасна гледка. Млад мъж попадна в силно мъртво вълнение и започна да се дави. Той се опитваше да плува към брега с всички сили, но морето го дърпаше навътре. Мъжът потъваше все повече и викаше за помощ. Така и не успяха да го спасят.

Аз зная как да се справям с мъртвото вълнение. Ако можех да разговарям с този човек, преди да влезе във водата, щях да му кажа, че има начин да се спаси. Вероятно щях да му досадя или нямаше да приеме моите съвети, но все пак можех да му помогна да оцелее.

Не се ли отнася същото и до вестта за нашето спасение? Само един разказ за Христовата жертва и силата на Неговото възкресение може да спаси хората, които се опитват да се преборят с бурните вълни на живота – смърт, развод, финансов крах. Когато споделяме своята надежда в Христос, те се чувстват неудобно, отхвърлят ни или смятат, че са прекалено заети, за да слушат за такива неща. А не могат да разберат, че вестта за любовта на Спасителя към тях може да им даде надежда не само тук, на земята, но и за вечността.

 

Молитва: Господи, помагай ни с дръзновение да споделяме Твоята вест за спасение. Амин.

 

Мисъл за деня: С кого мога да споделя надеждата в Христос днес?

Ранди Суонсън (Юта)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ДА СПОДЕЛЯТ БЛАГАТА ВЕСТ.

Остави коментар

Live Reply