Мъжът с голямо сърце

Прочит: 2 Коринтяни 9:6-12

 

„… Бог обича онзи, който дава на драго сърце.“

                                                              (2 Коринтяни 9:7)

 

Щастлива от свободния час, който имах, седнах на любимия си стол с любимата си бродерия. След няколко минути някой звънна на вратата. С неохота тръгнах да отворя, придружавана от деветгодишната си дъщеря Емили. На дъжда, без чадър и връхна дреха стоеше мъж с някаква папка в ръце. Той ни поздрави и обясни, че събира пари за някаква мисия. Бързайки да се върна към заниманието си, аз учтиво, но кратко казах: „Съжалявам, но не мога да ви помогна днес“. После бавно затворих вратата.

Емили веднага попита: „Защо? Защо нищо не дадохме? Той ходи в студа и дъжда, за да събира пари за бедните!“. Сърцето ми се сви. Искреният отговор беше, че егоизмът ми попречи да се възползвам от тази възможност да помогна на някого, както и да дам пример на дъщеря си.

Малко по-късно Емили ми подаде рисунка, озаглавена: „Мъжът с голямо сърце“. Тя беше изразила своите чувства на листа. В този ден аз трябваше да взема пример от нея. Нейната рисунка е важен урок и неизличим спомен за мен.

Петнадесет години по-късно Емили продължава да рисува, когато е развълнувана от нещо, а аз се старая да не изпускам нито една възможност да постъпвам като щедра християнка.

 

Молитва: Боже, помогни ни да бъдем щедри и да имаме искрено желание да помагаме на хората в нужда. Амин.

 

Мисъл за деня: Въпреки нашите грешки Бог ни дава втори шанс.

Катлийн Хувър (Калифорния)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЛУЖАТ НА БЕДНИТЕ.

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply