Мечта с неочакван ефект

Прочит: Йоан 12:20-26

„… Ако житното зърно не падне в земята и не умре, то си остава само; но ако умре, дава много плод.“
(Йоан 12:24)

Със съпруга ми сме женени от 30 години. Спомням си какви планове и мечти имахме в първите месеци от брака. За съжаление, аз се разболях от хронично заболяване и трябваше да се простим с повечето от тях. Здравословните ми нужди изискваха да променим коренно начина си на живот. Борбата беше тежка, но успяхме да запазим взаимната си любов и посвещение.
Отне ми 30 години, за да разбера, че чрез моята история Бог насърчава други хора. Разказвах я и виждах как Божията сила се изявява именно в слабостта ни. Когато споделям с другите, усещам дълбочината на Божията милост, а моите слушатели се насърчават в своята вяра.
Павел ни напомня във 2 Коринтяни 12:9, че Христовата сила се показва съвършена в немощта. Когато споделяме своите болки, ние отместваме поглед от собствените си проблеми и помагаме на другите да се доверят на Бога. С каквото и да трябва да се справяме, животът ни може да благославя и насърчава хората.

Молитва: Любящи Отче, подновявай нашата надежда. Нека насърчаваме другите с историите за Твоята любов и вярност. В името на Исус се молим. Амин.

Мисъл за деня: Трудностите могат да ме подготвят да насърча нечия вяра.
Доротея Лав (Калифорния)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ГОДИШНИНА.

Остави коментар

Live Reply